kritiky, úvahy...

Slavia 620 a co s ní

28. 8. 2020 23:17
Rubrika: Nezařazené

 

Zdravím všechny přátele střelných zbraní a vzduchovek zvlášť!


Před týdnem jsem nechal zrepasovat dvě vzduchovky Slavia 620. Tento model vyráběný v šedesátých a sedmdesátých letech je jednou z nejzábavnějších vzduchovek. Je lehká - cca 2,5kg - a až podivuhodně přesná. Stále ji někdo někde na inzerát prodává. Řekl bych, že se vyplatí koupit spíše ji než novou čínskou nebo tureckou. Kvalitní ocel a dřevo, žádný plast. Protože ale jsou to padesát let staré kousky, zaslouží si obnovu. 


Našel jsem člověka, který se tomu věnuje. Sám i vyrábí potřebné díly. Asi nejzajímavějším jsou plynové "pružiny" - písty, které nahradí původní ocelovou. Vzduchovka pak méně kope a nerachotí. Garance stabilního tlaku 10tis. výstřelů, 30tis. má vydržet. 


Za dva dny to měl hotové a přes DPD mi přišly dvě perfektně mechanicky zrenovované Slavie. 

 

Jedna z nich měla sedřené černění - kvůli korozi byla ošmirglovaná do stříbrna. Tak ji i načernil. Tímhle: https://www.balistas.cz/ballistol-cerneni-klever-quick-50ml/ 

To je, zdá se, skvělá věc, koho to zajímá, mrkněte na videa: https://www.google.com/search?q=schnellbr%C3%BCnierung+ballistol&client=tablet-android-lenovo&prmd=simvn&source=lnms&tbm=vid&sa=X&ved=2ahUKEwiI7oy40b7rAhXIShUIHQoXCUIQ_AUoBHoECA0QBA&biw=800&bih=1280&dpr=2


Tady jsou mistrovy stránky: https://strix071.wixsite.com/airgunup


 


 


 

Zobrazeno 986×

Komentáře

deFlegmatique

Taky už mě párkrát napadlo, že se zeptám, ale většinou ten nápad přišel někde pod bukem mezi Hrubou Vodou a Jívovou, což bývají dost nepraktické momenty pro dotazování.

Zobrazit 19 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio